Selecteer een pagina

Balans-en

Zo op de laatste dag van maart is het tijd voor mij om eens de balans op te maken. Ik tel geen voorraad, maar blik even terug op ervaringen & gebeurtenissen.

De realiteit presenteert zich vooral in je dagelijkse leven én de agenda en cijfers. We beginnen weer bij 1. Hopelijk weer dertig dagen waarin we wat doelen kunnen proberen te halen. De belastingsdienst maakt melding voor administratie Q1. De huur en/of hypotheek voor de komende maand mag weer betaald. De agenda even doorbladeren. Wat staat er allemaal op de planning?

De planning en de agenda

Met een plan zet je dromen in je agenda. De sleutel ligt in het doen, het toepassen van kennis. Daarmee ben je aan het creëren. Je zet intenties, je pakt de regie en je stuurt de uitvoering aan. Het leven is niet maakbaar. Maar je hebt hopelijk wel de hoofdrol in je eigen leven (en je bedrijf).

Reality check

Ik schrik soms een soort van wakker. Is er nu al weer een maand voorbij? Time flies. Mijn gedachten glijden nog even langs gisteravond toen ik weer bewust een stapje zette. Waar ik in een kleine groep mijn fijne werk als emotiecoach weer iets concreter kon maken. De lessen van gister deel ik graag, al ben ik vooral blij met de ervaring. Want juist het gevoel maakt de ervaring rijker (zie ook mijn verhaal van vorige week).

– ‘De vent maakt de tent’ en/of ‘De vrouw maakt het gebouw’. Met andere woorden: mensen kopen van mensen.

– Wat je hoort, zegt iets over jou. Iedereen hoort iets anders. Je kunt 1 pitch doen, verschillende mensen pikken er verschillende dingen uit. Dat hebben we live ondervonden. Het is niet erg, maar het betekent meestal dat je nog vaker je verhaal mag vertellen. 😉

– Wat hoorde ik? Iemand die gehoord wil worden. Iemand die geworsteld heeft en daarvan zijn succes heeft kunnen maken. Van ‘je shit je hit’ maken.

– Steve Blank “Get out off the building”.

Van buiten naar binnen en andersom

Het is voor mij echt fijn om complimenten bewust te ontvangen. Zo kreeg ik te horen hoe ik op anderen overkwam: inspirerend, gepassioneerd, laagdrempelig, vertrouwd, sterk, kwetsbaar. En omdat ook mijn negatieve stemmetje behoorlijk hardnekkig kan zijn, geef ik complimenten wat meer aandacht. Dit omschrijven is voor mij een manier om deze mooie woorden te omarmen. Tegelijkertijd wil ik ter inspiratie mijn proces delen en onze groep en trainers bedanken voor hun fijne steun.

Communicatie is 2 richtingsverkeer

In dat moment voelde ik dat het voor mij tijd is om gehoord te worden. Naar de ander luisteren is voor mij vanzelfsprekend. Iets vertellen of vragen is dat nog niet helemaal. Maar wie gehoord wil worden, zal ook iets moeten laten horen. Dit was onvoorbereid in een veilige setting. Het waren nu nog van de ‘hak op de tak’ verhalen. Ik voelde het verlangen daarin te groeien. Het lijkt me leuk om in een kleine setting mijn verhaal te komen doen. Dus, bij wie mag ik eens langskomen?

Het beginnetje is er al:

Mijn naam is Ine Bakker. Ik ben een rustgevende emotiecoach. Met Studio Blijmoedig help ik mensen blijer en moediger in het leven te staan. Ik leer je hoe je emoties kunt inzetten als persoonlijk kompas.”

Inloopspreekuur Emoties

Op vrijdag kun je bij mij spontaan binnenlopen op de Leeuwarderweg 7 in Franeker. Ik blok mijn agenda iedere vrijdagmiddag van 15-17 uur voor een koffie, kennismaking en een goed gesprek.