Selecteer een pagina

December experiment 2021

 

Je hoeft dit jaar geen kerstkaart van mij te verwachten. Ik val meteen maar met de deur in huis. Lekker duidelijk. Voel je niet vergeten, dat is nergens voor nodig. Ik ga dit jaar iets anders doen.

Ik ga bijdragen aan een bewuste, geïnspireerde en gezonde wereld. Ik steek mijn energie hierin op een eerlijke, vrijblijvende en confronterende manier. De laatste maand van het jaar vind ik zelf een mooi moment om eens de balans op te maken voor jezelf. Hoe gaat het eigenlijk met jou? Hoe voel je je? Wat gaat er goed en wat kan er beter? Heb je genoeg energie om de dingen te doen waar je zin in hebt?

 

Wat houdt het experiment in?

 

Ik plaats in december iedere dag een filmpje en een kleine opdracht, tip of overdenking op Insta & FB. Het is de bedoeling dat je daardoor iedere dag 5 minuten aandacht voor jezelf hebt. Je mag dit helemaal voor jezelf houden of online delen met anderen die ook meedoen. Je kunt het bekijken en lezen en op een eigen moment in 5 minuten tijd een opdracht doen.

 

JA MAAR…..

 

Te druk?

Besef je dat jij de enige bent die leiding kan nemen over jouw agenda. Als jij dat niet bent, wie doet dat dan? En voel je je daar goed bij? Of wil je nu zelf de regie pakken over je leven?

Ik heb geen tijd.

Niet zo aardig, wel eerlijk: Als jij niet iedere dag vijf minuten vrij kunt maken voor jezelf. Denk je dat dan een half uur wel gaat lukken? Ik hoor graag hoe je dat doet.

Geen zin

Dit is een hele goede reden om niet mee te doen. Als íets gezond is voor jou, dan is het wel dat je eigen grens aangeeft. ‘Nee’ zeggen is helemaal prima.

Maar als je agenda vol verplichtingen staat waar je eigenlijk geen zin in hebt, dan is er zeker winst te behalen voor jou. In dat geval zou het zomaar iets kunnen opleveren als je betere keuzes voor jezelf kunt maken?

Of als je eerlijk bent, je moddert zo wel door en vind dat ook prima? Kijk dan toe en doe half mee. Waarschijnlijk niet echt resultaat maar ook geen schuldgevoel. Lekker vrijblijvend.

Andere verplichtingen

Nu. In december. Beroerde timing Ine. Juist niet. Een kwestie van mindset:

Als het je in drukste maand van het jaar, december lukt, dan lukt het de rest van het jaar ook. Bedenk je wat een winst dat op kan leveren.

Wel lang, een maand.

Om een nieuwe gewoonte aan te leren duurt minstens 21 dagen. Een maand heeft dus een veilige marge. In december liggen meerdere uitdagende dagen, dus gun jezelf wat extra oefening. Afhaken kan altijd nog.

Vind je het spannend?

Bedenk dat hoeveel vrijheid het je kan opleveren wanneer je dit wel zou durven. En wat er daardoor mogelijk gaat zijn voor jou. Je hoeft niets te delen en kunt meedoen zonder dat iemand anders ervan af weet.

 

Wat moet jij allemaal van jezelf?

Kun je je voorstellen:

 • dat je ’s ochtends uitgerust wakker wordt
 • dat je je dag zelf kunt indelen?
 • dat je vriendelijker voor jezelf kunt zijn?
 • dat je je grenzen kunt aangeven zonder iemand daarmee tekort te doen?
 • dat je minder last heb van de mening van een ander?
 • dat je durft keuzes te maken die goed zijn voor jou?
 • dat je kunt vertrouwen op jezelf? 
 • dat je niet kunt wachten tot er weer een nieuwe dag begint?
challenge
challenge
ine bakker

Gratis kalender op A4 (PDF)

Wil je alvast alle opdrachtjes printen en afvinken op een A4 kalender? Laat onderaan deze pagina even je e-mailadres achter, dan stuur ik je deze toe. Deze tastbare, zichtbare reminder help je tijdens het experiment.

kalender

Wat levert meedoen je op?

 • 5 minuten per dag voor jezelf
 • Inzichten in het stellen van grenzen
 • Lichaamsbewustzijn
 • Inzicht in je gevoelens
 • Inzicht in je eigen gedachten en keuzes
 • Informatie over je eigen energiehuishouding
 • Je sluit het jaar bewust af

Heb jij deze aandacht voor jezelf over? Of ga je het nog even uitstellen…tot, ja wanneer eigenlijk?

Wat is de link met emotie coaching?

Na jaren van zoeken, worstelen, puzzelen, vallen en weer opstaan ontdekte ik tijdens de opleiding tot emotiecoach de missing links. De antwoorden en informatie die ik kreeg ging ik kritisch toetsen in mijn eigen leven. Dat is inmiddels behoorlijk getransformeerd, in de voor mij juiste richting. 

Naast alle kennis en inichten, weet ik dat sleutel voor verandering in jou zit. Maar om iets gedaan te krijgen, moet je wel in actie komen. Vandaar deze challenge.

Waarom ik zo enthousiast ben over emotiecoaching

 • Omdat ik zelf door deze methode enorm veel vrijheid en ontspanning voel
 • Ondanks dat het bestaat uit eenvoudige technieken heeft het in het dagelijks leven een mega impact. Een gesprek kan dus een enorme uitwerking hebben in jouw leven.
 • Ik vind het fantastisch als mensen in hun eigen kracht komen te staan. Wow, wat een mooie energie komt daar vrij!

 

Wat doe ik?

Wat je aandacht geeft groeit. Ik start met gezondheid. Mijn aandacht richten op het bijdragen aan een mentaal gezondere wereld. Ik start met het helpen van mensen die last hebben van hun eigen gedachten.

 

Waar merk je dat bijvoorbeeld aan?

Je twijfelt en piekert veel, je hebt moeite met kiezen, je zit gefrustreerd te wachten in de wachtkamer van je eigen leven. Passief en niet wie je wilt zijn.

Je houdt rekening met iedereen en hebt last van de mening van anderen. Je maakt niet je eigen keuzes en voelt je gevangen. Je hebt last van schuldgevoelens, daar lig je soms echt wakker van. Je voelt je verantwoordelijk voor … té veel en dat kost je veel energie. Je wilt graag aardig gevonden worden en gaat ‘please’ gedrag vertonen. 

Hoe ging dat bij mij?

Ik wilde mezelf beter begrijpen en mijn gedrag kunnen beïnvloeden. Ik wilde dat mijn negatieve gedachten stopten en dat ik een blijer mens zou worden. Ik wilde af zijn van gezeur van anderen. Maar boven alles, ik wil vrij zijn! Mezelf zijn.

Wist je dat er enorm veel energie gaat naar je hoofd? En doordat je de hele dag bezig bent met ‘niet helpende gedachten’ verstook je daaraan al je energie en voel je je uitgeput.
Ondanks dat je goed eet, sport en goed let op je gezondheid, is je energiepeil lager dan je zou willen.

Wanneer je het vergelijkt met een dieet, waarom werkt 2 weken crash dieet niet? Omdat je daarna weer op je oude manier verder gaat. En weer aankomt. In je hoofd werkt het net zo. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat je 37x bewust een patroon moet herschrijven voordat het beklijft.

Ik ben helemaal in het aanleren van gezond gedrag, gewoonten, routine, discipline gedoken. Door het aanleren van gezonde gewoonten kun je het gewenste gedrag veel beter integreren in je leven. En dit is met gedachten ook zo.

Maar van heel veel gedachten ben je je niet eens bewust. Daarom kan het slim zijn om dit door iemand anders te laten spiegelen. Het is belangrijk dat iemand eerlijk en transparant is. Anders hou je namelijk jezelf voor de gek. Het helpt ook niet wanneer jij bang bent om je gedachten te delen. Je wilt dat iemand er onbevooroordeeld naar kijkt. Niet per se lief of aardig, maar eerlijk. Zodat jij je patronen in je bovenkamer kunt herkennen. Ik vind het een uitdaging om dat samen uit te zoeken. Wil je sneller en dieper dan dit experiment? Neem gerust contact op voor emotie consult.

 

Doe mee, als je zin hebt om meer te leven op jouw voorwaarden.

 

verlangen
coach ine bakker

Neem dit jaar de maand december de tijd om de aandacht te richten op jezelf.

Wil jij meteen grote stappen maken? Neem dan contact op voor een emotie consult. In een consult van max. 45 minuten ontdek je wat jou het meeste belemmert. Ik geef je de tools en inzichten waar je zelf mee verder kunt. 

kalender

‘Ik moet helemaal niks’ kalender 

Als je je gegevens hier achterlaat, stuur ik je de kalender als PDF. Die kun je zelf printen.
Je kunt in de toekomst misschien wat leuke reminders van me krijgen. Maar misschien blijft het ook wel bij 1 mail. En als je het zat bent, schrijf jij je gewoon uit. Makkelijk zat 😉

Heb jij ZIN in de dag die voor je ligt?