Selecteer een pagina

Ok, de titel was een kleine teaser. Het zou nog mooier zijn wanneer emotiecoaching wél vergoed zou worden door de zorgverzekering. Ik ben ervan overtuigd dat emotiecoaching jouw gezondheid ten goede komt. 

Maar ik kan het ook omdenken. Doe je mee?

Wat zijn de voordelen dat de coaching niet vergoed wordt door de zorgverzekering?

De zorgverzekeraar stelt bepaalde eisen en zorgt voor een afwikkeling die gecontroleerd wordt. Een systeem waar veel haken en ogen aan zitten. Dit botst op bepaalde vlakken met emotiecoaching. Ik noem de grootste voordelen van het niet hebben van een vergoedingsconstructie met de zorgverzekeraar:

1. Autonomie: Onafhankelijk

Ik leg geen verantwoording af en daardoor hoef ik me niet te conformeren aan bepaalde resultaten. Jij bent goed zoals je bent. We hoeven hier niet te scoren. Ontspan.

We hoeven niet te voldoen aan allerlei regels en normen. Daardoor kan ik mijn tijd volledig besteden aan wat ik echt zinvol vindt: jou helpen.

2. Vrijheid voor beide

Jij hoeft niet in een hokje te passen. Je hoeft geen aandoening te hebben. Als wij samen beslissen dat ik jou kan helpen en jij mijn waarde erkent, dan is dat voldoende uitgangspunt voor een fijne samenwerking. Bovendien biedt dit mij de vrijheid om met creatieve oplossingen te komen. Jij bepaalt zelf of ik bij jou pas.

3. Jij zit niet vast aan een behandelplan

Er is geen stappenplan dat je moet volgen. Dit betekent dat je op ieder moment kunt besluiten om te stoppen. Iedere sessie staat op zichzelf.

4. Kwaliteit

Doordat ik niet vergoed wordt, hangen mijn verdiensten volledig af van de kwaliteit van mijn werk. Daarmee laat ik ook zien dat ik serieus goed ben in wat ik doe.

5. Verantwoordelijkheid

Jij komt uit eigen beweging bij mij. Doordat je serieus investeert in jezelf, pak jij je verantwoordelijkheid voor jezelf. Dat werkt super, want jouw motivatie is een essentieel onderdeel. Ik neem mijn verantwoordelijkheid om jouw als coach in mijn beste kunnen bij te staan.

6. Anoniem en administratie

Je komt hierdoor niet in een systeem. Er wordt geen verslag gedaan aan derden. Jouw deelname kan volledig anoniem.

7. Beschikbare ruimte

Doordat ik mijn tijd enorm effectief kan indelen, heb ik een grotere beschikbaarheid. Ik ben daardoor flexibeler in tijd en locatie. Ik ben vaak op korte termijn beschikbaar voor een sessie.

(En laten we eerlijk zijn, vaak krijg je slechts een gedeelte vergoed, waarvoor je ook nog aanvullend verzekerd dient te zijn. Dat betekent dat je het grootste deel zelf betaald hebt. Ik bespaar administratie, waardoor ik mijn tarieven niet onnodig hoog hoef te houden. Anderzijds, bij de supermarkt moet ik ook gewoon mijn boodschappen betalen met geld.)